Wat te doen in Middelburg

Er valt genoeg te beleven in Middelburg om te beginnen met de Lange Jan beklimmen.Deze kerk is liefst 90.5 meter hoog en telt 207 treden.

Ga naar de website van De lange Jan in Middelburg voor het adres om tickets te kopen.


Bent u na het klimmen en afdalen van de Lange Jan met beide voeten op de grond beland, dan kan u in de vele caf├ęs en restaurants die Middelburg rijk is een versnapering halen.


Middelburg is ook in het bezit van een gezellige weekmarkt dat elke Donderdag midden in het centrum staat.Middelburg kunt u ook bezichtigen vanaf het water.U vaart in een open boot door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk verleden en onder soms zeer lage bruggen en door de gerestaureerde sluis. Je krijgt tijdens de rondvaart deskundige uitleg en je maakt kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg.


Middelburg is een stad van meer dan 1.000 jaren oud met een rijke geschiedenis en ruim 1100 monumenten. Middelburg is de 5e monumentenstad van Nederland met prachtige oude straten, stegen en poorten met verrassende doorkijkjes, oude statige heren- en pakhuizen, vaak gebouwd langs de mooie kaaien die stammen uit een rijke VOC-tijd.


Via de website van Rondvaart Middelburg kunt u ticketsreserveren en kopen.


Op het filmpje rechts ziet u eencompilatie van foto's vanuit de rondvaart bootEn vergeet u niet het  Zeeuwsmuseum te bezoeken deze is gevestigd in de oude Abdij van Middelburg

~Veel plezier inMiddelburg~

Week markt Middelburg

Lange jan Middelburg

De Zeeuwse knoop

Voor meer foto impressies